fotó: atv.hu

 

A DK szerint törvényellenesen játszott át külföldieknek magyarországi termőföldeket Sulyok Tamás köztársasági elnök. A Sándor-palota közleményében visszautasította a DK állításait, és jogi lépéseket helyezett kilátásba. Az Ügyvédkör szakmai szervezet elnöke szerint azok alapján amiket Dobrev Klára közölt, nem történt törvénysértés. Az ATV Híradó riportja. 

"Ügyvédként törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben, pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek". Mindezt a köztársasági elnökről állítja a Demokratikus Koalíció árnyékkormányának, és európai parlamenti listájának vezetője. Dobrev Klára szerint Sulyok Tamás közreműködésével kerültek magyar termőföldek jogellenesen külföldiek tulajdonába. 

A DK EP-képviselője egy konkrét esetet mutatott be, amelyben 103 hektárnyi földet egy magyar magánszemély először egy másik magyarnak ajándékozott, aki pedig kölcsön- és jelzálogszerződés révén haszonélvezeti jogot jegyeztetett be egy külföldi cégnek. Dobrev szerint mindez jogellenes volt. Dobrev Klára ezután azt állította, hogy a birtokában egy német nyelvű, magánszemélyek közti úgynevezett zsebszerződés is van, amelyben szerinte a felek voltaképp elismerik, hogy törvényellenesen cselekedtek. 

"Felszólítjuk Sulyok Tamást, hogy Novák Katalinhoz hasonlóan mondjon le köztársasági elnöki pozíciójáról! Bár akár megteszi, akár nem, én holnap elmegyek az ügyészségre, törvénytisztelő állampolgárként ezeket a dokumentumokat átadom és megmutatom nekik is" – fogalmazott. Dobrev Klára azt ígérte, hogy miután átadta az ügyészségnek az iratokat, azt nyilvánosságra is hozza. 

"Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök több, mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását. Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el."

Így reagált a Sándor-palota a Dobrev állításaira, hozzátéve, hogy a köztársasági elnöknek nincsen takargatnivalója, törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre.

"Az államfő a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja. A rágalmazóval szemben a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket" - írják.

Horváth Lóránt, az Ügyvédkör elnöke szerint sem történt törvénysértés.

 

forrás: atv.hu


1 hónapja
#media #sulyoktamás #dobrevklára #földmaffia